• Slide1

    Fadhili betekent medeleven of zorgen

    De stichting levert een bijdrage aan het geluk van anderen door kansarme mensen te helpen

    Lees meer...

Projecten in Afrika

afrika 1

afrika 2

Bron: google.nl/maps

Stichting Fadhili ondersteunt projecten uit het Grote Merengebied in Centraal Afrika. Samen met lokale partners proberen wij een betere leven te geven aan kansarme mensen uit Burundi, DR Congo en Rwanda. Dat zijn vrouwen, kinderen / wezen, (teruggekeerde) vluchtelingen, etc.

Hierbij geven een overzicht van onze projecten:

Materiële en financiële voor arme studenten ( Burundi)

Educatie is de sleutel voor een betere leven.
In Burundi is de basisschool gratis maar de middelbare school niet. Ouders dienen de kosten van hun kinderen te dragen wat onmogelijk is als je amper geld om te eten heeft.
Momenteel ondersteunen wij in Burundi 4 gemotiveerde leerlingen in de middelbare school. Wij kopen de schoolmaterialen en betalen het schoolgeld omdat ze wezen zijn of de ouders dat niet kunnen betalen.

Kids Palace Goma (DR Congo)

De eerste fondsenwerving van stichting Fadhili was bestemd voor het project Kids Palace Goma. Dat was de bedoeling om een centrum voor straatkinderen te starten waar ze terecht kunnen voor gezondheidsproblemen ( arts of psycholoog bezoeken).
Daarnaast stonden culturele en educatieve activiteiten op het plan zodat de kinderen hun talent kunnen ontdekken.
Helaas hebben wij niet voldoende fondsen opgehaald om dit project waar te maken. In plaats van een kids Palace te starten hebben wij besloten om schoolmaterieel en schoenen voor 95 arme kinderen te kopen.
De distributie van de schooluniform en schoolmaterieel heeft begin 2015 plaats gevonden in Goma door onze partner READ. De kinderen zijn heel blij en dankbaar.

afrika 3afrika 4

Project Minova ( Congo)

Het project waarborging voedselveiligheid voor de terugkerende vluchtelingen bevindt zich nu in de laatste fase van de distributie. Ongeveer 800 huishouden hebben verbeterde zaden van bonen, aardappelen, mais en cassave, schoffels, bestrijdingsmaterieel ontvangen. Het is succesvol verlopen. READ is ook tevreden. Het was een voldoening om de blije gezichten te zien.
De landbouwactiviteiten zijn al begonnen, de eerste teeltperiode was in september 2015.
In november 2015 gaat de distributie van de veeteelt plaats vinden.

afrika 5afrika 6

Distributie van zaden in Minova